Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

52. BEMUS završava se večeras u Kolarčevoj zadužbini nastupom Beogradske filharmonije pod vođstvom Hansa Grafa, počasnog dirigenta Hjustonskog simfonijskog orkestra. Na programu su Mocartova dela.

Jedno od najboljih muzičkih pozorišta u Rusiji, Državni kamerni muzički teatar "Opera Sankt Peterburga" ponovo je na turneji u Srbiji. U Narodnom pozorištu u Beogradu ansambl ovog teatra izvešće operu Bendžamina Britna "Nasilje nad Lukrecijom" večeras i u subotu, a naredna dva dana u Operi i teatru Madlenijanum biće izvedena "Otmica iz saraja" Volfganga Amadeusa Mocarta.

Pesnici Radmila Petrović i Zvonko Karanović učesnici su književne večeri "Poezija i šmekeri" koja će biti održana u Narodnoj bibiloteci Srbije, a moći će da se prati preko zvanične Fejsbuk stranice biblioteke.

Pet mladih umetnica Čarna Nikolić, Una Laurenčić, Anastasija Kojić, Tamara Kostrevc i Tanja Marjanović, studentkinje fotografije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu predstavile su svoje radove na zajednikoj izložbi u Kruševačkom pozorištu mladih.

O knjizi argentinskog pisca Pedra Mairala "Urugvajka" govori Sanja Milić, a u rubrici "Mi u svetu" videćete kako radi ponovo otvoreno pozorište u Sao Paulu, gde publika, zbog zaštite od virusa korone, predstave prati u specijalnim plastičnim kabinama.

Gost Kulturog dnevnika je Nataša Drakulić, scenaristkinja filma "Dara iz Jasenovca" koji će, pored naše, videti i američka publika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Nikola Manić
Realizator: Sanja Redžić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]