Čitaj mi!

Anin svet: Vrli novi svet

U drugoj epizodi serije, glavna junakinja Ana izašla je "u svet", tačnije u kafić baš takvog naziva i tamo sreće lokalnu ekipu: nametljivog konobara Đoleta, brbljivu Tinu, blejača Sretena, popularnog Uroša i štrebera Lazara.

Da li će susret sa influenserkom Sofijom biti početak jednog divnog prijateljstva ili...

Uloge: Jana Nedeljković, Nađa Dulić, Đorđe Mišina, Luka Markišić, Sara Pavlović, Ilija Marković, Jelena Stupljanin, Strahinja Blažić, Martina Miljković, Ida Urošević, Katarina Čupić i Nađa Antonić.

Ekipa: scenaristi Mina Aleksić i Tamara Vešković, producent Dragana Bogdanović, direktor fotografije Milan Rakić, majstor zvuka Branko Stojanović, dizajner zvuka Dragana Robertson, montažer i grafički dizajner Bojan Filipović, urednik Tamara Vešković i reditelj Filip Čolović.

"Anin svet" - nova TV serija, subotom na RTS 1

Kroz 12 epizoda igrane TV serije Obrazovno naučnog programa RTS-a, od 14. novembra subotom u 12.30 na RTS 1 - upoznavaćemo šta sve čini autentični svet jedne Ane i pratiti hoće li ova mlada devojka uspeti da postane deo društva a da istovremeno ostane verna sebi.

Svima je dobro poznat holivudski kliše o simpatičnoj autsajderki koja želi da postane popularna. To nije Ana Gavrilović. Ova šesnaestogodišnjakinja ne voli izlaske, radije bi svoje fotografije zadržala za sebe nego ih okačila na društvene mreže i jedva čeka kraj srednje škole - kako bi konačno pobegla iz distopije u kojoj živi. U nadi da će postati društvenija, majka joj zadaje niz zadataka. Ali Ana ne želi da se menja i učiniće sve da osujeti majčine planove.

Uloge u seriji "Anin svet" tumače glumci: Jana Nedeljković, Nađa Dulić, Đorđe Mišina, Luka Markišić, Sara Pavlović, Ilija Marković, Jelena Stupljanin, Strahinja Blažić, Martina Miljković, Ida Urošević, Katarina Čupić, Nađa Antonić i Nemanja Mikić.

Likovi:
Ana (Jana Nedeljković) ide u drugu godinu gimnazije, jedinica, dete razvedenih roditelja. Obožava oca ali on posle razvoda živi u Berlinu pa ga retko viđa. Majka joj je PR i zbog profesionalne deformacije stavlja veliki akcenat na spoljašnjost i društvene aktivnosti. Njih dve su u generacijskom i karakternom sukobu. Ana nije lik koji otvoreno žudi da postane popularna. Ona je tipičnu ljudsku potrebu da je okolina razume i prihvati sakrila odbrambenim mehanizmom. Zato, po principu "kiselo je grožđe" vidi većinom loše u svojim vršnjacima i u onome čemu oni daju prioritet. To joj daje alibi da se ne trudi kako bi im se približila.

Tina (Nađa Dulić) ide sa Anom u odeljenje ali se ne druže, moglo bi se reći da je njena suprotnost. Atraktivna, komunikativna, sledi trendove, aktivna na duštvenim mrežama. Naizgled je bezbrižna i opuštena, ima puno prijatelja ali krije tajnu koja je čini nezadovoljnom. Naizgled, ona se savršeno društveno adaptirala ali Tina čak možda i više od (nedruštvene) Ane, krije svoje pravo "ja" i plaši se mišljenja okoline. Impresionirana je Aninom majkom i njenim poslom. Slučajno postaje Anin vodič i pomoćnik u obavljanju zadataka, a vremenom i pravi prijatelj.

Uroš (Đorđe Mišina) se bavi košarkom, popularan je, dobrodušan, naviknut na uspeh i obožavanje okoline. Sve se menja kada pretrpi povredu i suoči se sa kritikama i nezadovoljnim fanovima. Pod pritiskom je da ne izneveri tim, trenera i roditelje koji su mnogo uložili u njega.

Sreten (Luka Markišić) je najbolji Urošev prijatelj i najveći fan. On traži prečicu u svakoj situaciji, redovno beži sa časova, ne voli da se trudi ni oko čega sem oko Tine, svoje neostvarene ljubavi. Postaje zavisan od klađenja i upada u probleme.

Sofija (Sara Pavlović) je Tinina najbolja drugarica, atraktivna je i površna, često zlonamerna, dolazi iz dobrostojeće porodice. Zainteresovana je samo za odeću, izlaske, tipove i održavanje svog "brenda". Pokušava da osvoji Uroša.

Lazar (Ilija Marković) je veliki talenat za matematiku i informatiku, ima isplaniranu budućnost, viđen za stipendiju u inostranstvu, atraktivan je, siguran u sebe i svoje mogućnosti iako povremeno trpi zezanje zato što je štreber. On i Ana imaju mnogo toga zajedničkog ali da li je to dovoljno da se između njih rodi i ljubav?

Milenija (Jelena Stupljanin) poznata kao Mili, je Anina majka. Radi kao direktor PR sektora jedne velike firme, uronjena je u korporativnu kulturu, doterana, prati trendove, opsednuta kontrolom. Voli svoju ćerku ali je ne razume najbolje. Brine se za Aninu budućnost, pa joj se zato preterano meša u život.

Kroz 12 epizoda od 13 minuta, upoznajte autentični "Anin svet" i otkrijte da li će glavna junakinja uspeti da postane deo društva a ostane verna sebi. Igrana serija "Anin svet" emituje se od 14.11. svake subote u 12.30 časova na Prvom programu RTS.

Ekipa TV serije "Anin svet": direktor fotografije - Milan Rakić, majstor zvuka - Branko Stojanović, dizajner zvuka - Ivan Troskot, montažer i grafički dizajner - Bojan Filipović, scenaristi - Katarina Mitrović, Mina Aleksić, Tamara Vešković i Filip Čolović.

Producent: Dragana Bogdanović
Urednik i kreator serije: Tamara Vešković
Reditelj: Filip Čolović.