Čitaj mi!

Leva noga i desna cipela

Kakve veze imaju nered i grisine? Odakle potiče piće kumis? Zašto se hrčak zove baš tako? Odgovore na ova i još mnoga pitanja, otkrijte u novoj epizodi "Plave ptice", u subotu, 7. novembra u 12.05, na Prvom programu Televizije Srbije.

Borka je spremna. Kuvarica je spremna. Gospođa Ž je rođena spremna. Jedino što se čeka je... Osman. On, ne samo što kasni, već u emisiju dolazi u rasparenim cipelama. I ne samo cipelama, već i u različitim čarapama. Fijoka mu je bila u tolikom lomu da nije mogao da nađe dve iste čarape, pa se snašao kako je znao.

Ono što gospođa Ž zna mnogo bolje od Osmana jeste da ne postoje nikakve fijoke, već samo fioke, zbog čega će mu, naravno, održati pravu lekciju. A lekciju o neredu održala bi mu Borka, samo da ne moraju da putuju u Kazahstan.

O Kazahstanu ćemo otkriti baš svašta: i da postoji čudno jelo bešbarmak, i da im je čuven sport kuz kumaj, i da im je zaštitni znak snežni leopard, i još mnogo toga. Jedan od kazahstanskih pojmova će nam čak i nacrtati Osman, kako bismo ga što lakše upamtili.

Naša kuvaričica, s druge strane, neće spremati ništa kazahstansko, ali svakako će nas iznenaditi novim specijalitetom. I to naročito Osmana. Gospodin Dž će i ovoga puta imati novu pitalicu, Osman novi trik, a gusarska posada će ispuniti želju našoj 9-godišnjoj gledateljki i reći joj štošta o hrčcima.

Zato ne propustite novu epizodu "Plave ptice" u subotu, 7. novembra 2020. godine u 12.05 na Prvom programu Televizije Srbije. Sve naše epizode možete pogledati na našem zvaničnom youtube kanalu, kao i na našoj platformi www.rtsplaneta.rs. Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".

O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić i mnogi drugi.

Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

 

Plava ptica Plava ptica

Autor:
RTS

Plava ptica i dalje leti svake subote u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Svi drugarići dobro znaju da u plavoptičastom letu uvek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici. [ detaljnije ]