Čitaj mi!

Umetnost koja se gleda, čita i sluša

U bečkoj galeriji Kunsthale upravo je otvorena izložba „Građani iz senke" posvećena srpskom reditelju Želimiru Žilniku. Autor brojnih fimova sa snažnom kritičkom notom prema politici i društvu, Žilnik pripada samom vrhu evropskog umetničkog filma.

Gost Kulturnog dnevnika je Bojan Suđić, umetnički direktor Beogradskih muzičkih svečanosti povodom 52. izdanja festivala od 1. do 13. novembra.

Izveštavamo sa predstave "Čitač" u Beogradskom dramskom pozorištu, u režiji Borisa Liješevića, koja osvetljava odnos odgovornosti i krivice u kolektivnoj i pojedinačnoj svesti, prepoznavanje suštinskog zla u vremenu, ideologiji, društvu i čoveku.

Vodimo vas na Ciklus nepredvidljivih predavanja na temu "Ema Bovari i Karmela Soprano" čiji je gost urednik Vladimir Tabašević i na konferenciju o rodnoj ravnopravnosti u umetnosti u okviru Festivala Umetnost i ljudska prava.

U rubruci Svet kod nas predstavljamo violinistu Hačatura Almazjana, vođu i osnivača ansambla Almazjan Simfoni, koji je u Beogradu i Novom sadu publici predstavio specifičan program.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Anika Tesla

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]