Čitaj mi!

Oko ekonomije: Zaključavanje (ni)je opcija

Može li privreda da izdrži novi karantin?

Ne postoji tačan podatak koliko je srpsku, ali i svetsku privredu koštao karantin u martu i aprilu, ali je izvesno da su posledice velike.

Promenio je krvotok novca, način poslovanja, rada i broje strategije koje su se odnosile na dugoročne planove. Sada smo došli u fazu da je ključno da se izbegne kriza veća od postojeće i da se, uz živote i zdravstveni sistem, sačuva i privreda.

Zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom izvesne su i nove, vanredne mere. Vraćamo li se nekoliko koraka unazad zbog pogoršanja epidemiloške situacije?

Može li Srbija da izdrži još jedno zaključavanje? Koliko su iscrpljeni resursi i snaga preduzeća za svakodnevno poslovanje, pokrivanje minusa, obrt i eventualno - investicije?

Koliko su dosadašnje mere države doprinele održavanju srpske privede koliko - toliko na nogama, da li je najgore iza nas ili tek predstoji - kako epidemiološki, tako i ekonomski?

O tome u Oku ekonomije govore - pomoćnik direktora KC Niš Radmilo Janković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i član Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera Slobodan Đinović.

Emisiju vodi i uređuje Vesna Damjanić.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]