Čitaj mi!

Montevideo, Bog te video

Peta epizoda: "Putevi ljudski"

Još se ne smiruju utisci sa nedeljnog derbija između "BSK"-a i "Jugoslavije". O tome svi u gradu pričaju a najviše o novom fudbalskom dvojcu Moši i Tirketu. Ali njihovo tek stvoreno prijateljstvo iskovano na fudbalskom terenu suočava se sa ozbiljnim izazovom. Mošin odlazak u bioskop sa Rosom, kao i Valerijino poigravanje sa Tirketom dovodi ih u veliko emotivno iskušenje i na ivicu sukoba.

Bojkot svih fudbalskih aktivnosti od strane hrvatskog nogometnog saveza, zaokuplja pažnju javnosti. Državno prvenstvo se prekida i Andrejević to koristi da objavi početak priprema reperezentacije za učeće na Svetskom prvenstvu.

Ali tek tada nastaju pravi problemi. Kako pronaći novac za pripreme, ko će biti novi selektor, i, ono najvažnije - ko će zaigrati za reprezentaciju Jugoslavije....

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Tamara Dragićević, Milovan Filipović, Mihaela Stamenković, Anita Mančić, Marko Nikolić, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Slobodan Ninković, Predrag Vasić, Bojan Dimitrijević, Tanja Bošković, Dragan Petrović Pele, Branislav Lečić i mnogi drugi.

Televizijsku seriju kreirali: Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević

Kostimograf: Dragica Laušević

Scenograf: Nemanja Petrović

Montažeri: Marko Glušac i Dejan Urošević

Muzika: Roberto Magnifico

Direktor fotografije: Goran Volarević

Scenario: Srđan Dragojević i Ranko Božić, na osnovu knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Režija: Dragan Bjelogrlić

Urednik serije: Miloš M. Radović