Čitaj mi!

Kakva će da bude druga vlada Ane Brnabić

Koliko će se novi kabinet u Nemanjinoj razlikovati od starog, šta se dešava u Nagorno Karabahu i da li Korona može da odluči američke izbore

Novu vladu Srbije predvodiće Ana Brnabić. Pored toga da je stara premijerka dobila novi mandat sinoć smo saznali i da će nova vlada imati najmanje dva nova ministarstva i da će u njoj biti više žena nego muškaraca. O konkretnim kadrovskim rešenjima još se nagađa a nepoznato je da li će među njima biti i predstavnici liste Ivice Dačića i da li će se u njoj naći i kadrovi stranke Aleksandra Šapića. Kakva će da bude druga vlada Ane Brnabić?

Više od 300 mrtvih za samo deset dana rata. To je već više žrtava nego pre 4 godine, kada je izbio poslednji veliki sukob između Jermena i Azerbejdžanaca oko Nagorno Karabaha. Veći problem ovog rata jeste što mu niko ne vidi kraj. Obe strane koriste zalihe oružja koje su nagomilavale prethodnih godina. Obe strane proglašavaju vojne pobede, poručuju da im je cilj konačna pobeda. Kako to izgleda na licu mesta i ko ima veće izglede za vojnu pobedu?

Nakon tri dana u bolnici u Belu kuću se vratio Donald Tramp. Kaže da se oseća sjajno, zapravo da se nije bolje osećao u poslednjih 20 godina a čak je najavio da uskoro stiže i vakcina.

Koliko je Kovid 19 uticao na Trampa a koliko na izbornu trku u Sjedinjenim Državama? Da li će Korona virus da omogući da posle 18 godina i poraza Džordža Buša Starijeg od Bila Klintona aktuelni američki predsednik izgubi izbore? O tome za Oko magazin govori profesor Ivo Visković.

Urednik emisije: Gorislv Papić

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]