Nagorno Karabah i Crna Gora – rat i mir

O sukobu na južnom Kavkazu i postizbornoj kombinatorici u susedstvu

Više od tri decenije jedan od najopasnijih nerešenih sukoba je onaj u planinama Južnog Kavkaza. 26 godina nakon što je završen rat u Nagorno Karabahu, nakon koga je raseljeno milion ljudi, Jermenija i Azerbejdžan su u ratu. Dve zemlje su svoje građane već nekoliko meseci unazad na to i pripremale. Diplomatija je ćutala, pa je, kako su neki primetili, ovo, nažalost, bio savršen trenutak da se započne novi rat. Do čega on može da dovede?

Logično je da mi kadriramo u službama bezbednosti, rekao je Dritan Abazović. Nedavno je poručio da te poslove ne treba da rade neozbiljni ljudi a u Crnoj Gori svi su pročitali da je mislio na lidere Demokratskog fronta. Politički savet Nove srpske demokratije poručuje da je srpski narod dao ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da Srbi treba da preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom. Da li Dritan Abazović previše traži i kakvo je raspoloženje u pobedničkoj koaliciji za Oko magazin govori politikolog Vladimir Pavićević i sam učesnik na izborima u koaliciji "Mir je naša nacija".

Urednik emisije: Gorislav Papić

Oko magazin Oko magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]