Čitaj mi!

Srđan Timarov

Prvi gost u novoj sezoni serijala "Tv lica kao sav normalan svet" je glumac Srđan Timarov.

Rođen je u Beogradu, ali je odrastao u Novom Sadu pa je tako i jedan dan u njegovom životu snimljen u ova dva grada. Publika ga je upamtila po brojnim ulogama, ali se uvek izdvaja Kosta iz "Montevidea" pa je tako u novosadskom maniru pozvao gledaoce da "izvole ući u jedan njegov dan". A dan je počeo u SNP-u gde je debitovao sa samo 9 godina.

Uz sećanje na jurcanja kroz hodnike pozorišta i Josifa Tatića koji ga je nutkao kakaom, prisetio se uzbuđenja pred premijeru zbog koga mu je krenula krv iz nosa koju je zaustavio maramicom jedne devojke koja se tu našla. Maramicu čuva i danas baš kao i glumačku strast koja ga nije  napustila.

U šetnji Novim Sadom govorio je o Akademiji i profesoru Radetu Markoviću, o Exit-u u čijem je osnivanju učestvovao, o prioritetima koji su se promenili rođenjem sina Lazara, o ocu Đorđu i majci Klari koji su ga naučili da je hrabrost najvažnija na svetu i o toj istoj hrabrosti koju je morao da ispolji u trenutku velike porodične tragedije.

Dan je nastavljen u Beogradu na predstavi "Kerovi" u koju je "uskočio" po želji Marinka Madžgalja koga je zamenio kada se razboleo, a Srđan je pričao o njegovoj poruci koju čuva, o pozorištu koje mu je nedostajalo u pauzi zbog korone, o tome kako je igrati pred publikom pod maskama koja je, uprkos novim okolnostima, burnim aplauzom na kraju predstave pozdravila glumce.

Autor Tanja Peternek Aleksić