Film

Hladni jul

Majkl K. Hol, Sem Šepard i Don Džonson čine neverovatan glumački trio u napetom trileru reditelja Džima Mikla "Hladni jul". Reditelj Džim Mikl napravio je ozbiljnu pometnju u svetu filma ostvarenjem "Mi smo to što smo" (We Are What We Are), rimejkom klasika koji ne samo da je dobio dobre kritike, već je "i sam filmski materijal neponovljiv i inovativan". (Cold in July, 2014)

Njegov četvrti film, ostvarenje Hladni jul predstavlja pravi, uzbudljivi vestern film.

Majkl K. Hol tumači lik Ričarda Dejna, smernog, običnog čoveka čiji život počinje da se raspada kada slučajno ustreli uljeza u svojoj kući.

"Prst mi je samo skliznuo", objašnjava Dejn u šoku, dok lokalna zajednica jedva čeka da mu dodeli zasluge heroja.

Ne postavlja se pitanje podizanja optužnice protiv njega, lokalni policajci su, u najmanju ruku, zahvalni što im je jedan prestupnik više skinut sa vrata. Njihova ravnodušnost je data kao kontrast Ričardovom šoku i osećanju krivice i ubedljivo implicira na zakone o oružju u SAD.

Slučajno ili namerno, ubistvo nenaoruženog čoveka predstavlja zločin koji može da prođe nekažnjeno, ali politika se brzo potiskuje u drugi plan, dok se ta, naizgled, jasna premisa pretvara u film sa mnogo neočekivanih obrta.

Nakon što otac ubijenog (Sem Šepard) dođe u grad, kako bi izneo neke skrivene pretnje, Ričard shvata da je on samo figura u mnogo većoj i užasnoj igri.