SZO, švedski model i ruska vakcina

Da li se "švedski model" pokazao kao uspešan, da li su Šveđani stekli imunitet krda i koliku su cenu platili za drugačiji pristup epidemiji, razgovaramo pola godine nakon izbijanja pandemije virusa korona sa predstavnikom Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijanom Ivanušom.

Pitaćemo ga i o čemu su predstavnici SZO razgovarali sa Rusima o vakcini Sputnik V koja je registrovana prošlog meseca. Šta su saznali o ovoj vakcini, da li će evropske zemlje prihvatiti Sputnik V ili će čekati da neka druga zemlja proizvede svoju vakcinu? Da li završnu reč daje politika ili medicina?

Videćemo kako su se đaci i nastavnici snašli prvog školskog dana i kakvi su izazovi pred tetkicama u učionicama ove pandemijsku školske godine.

Zavirićemo u jednu veliku selidbu i pokazati vam kako se muzej Nikole Tesle sprema da pređe na novu lokaciju. Ko i kako sme da pakuje i prenosi eksponate?

Goran Bogdan će nam pričati o seriji Fargo, filmu Otac, Senkama nad Balkanom i o tome kako mu se svideo Novi Beograd koji je bolje upoznao snimajući seriju Močvara. Vidimo su u 17.25, na prvom programu RTS-a.

Urednik i voditelj Ana Manojlović.