Ljubav u doba Korone

Marija Kolašinac i Stefan Morović su se upoznali na Ekonomskom fakultetu na kome još uvek studiraju. Tu se i rodila njihova ljubav koja je krunisana brakom koji su započeli u jednoj sobi u Studentskom gradu u Beogradu.

„Život smo započeli u ovih deset kvadrata i to nam je dovoljno za normalan život dok smo još studenti", kaže Stefan dok Marija dodaje da im, više onog što trenutno imaju, ništa ne nedostaje jer su dovoljni jedno drugom.

Od većine svojih vršnjaka Marija i Stefan se ne razlikuju samo po tome što su se venčali kao studenti u 21. godini, već i po svom odnosu prema životu, ljudima, novcu, životnim vrednostima i radu, jer i jedno i drugo rade i studiraju kako bi bar donekle rasteretili svoje roditelje.

„Oboje smo odrastali u porodicama sa više dece i vaspitavani na tradicionalnim, porodičnim vrednostima, što nam je bio čvrst temelj i putokaz kroz život", govori Marija, dok Stefan naglašava da ga je otac učio da kroz život uvek ide uzdignute glave, da nije svaki uspeh častan, da razmišlja kritički i da nikada ne bude deo čopora.

U Kvadraturi kruga njih dvoje govore o prednostima ulaska u brak u njihovim godinama, o reakcijama njihovih vršnjaka na tu odluku da se venčaju pre završetka studija, o planovima za budućnosti, o ljubavi u doba korone, o egoizmu, hedonizmu i komformizmu koji su sve prisutniji kod njihovih vršnjaka.

Urednik emisije: Branko Stanković
Snimatelj : Darko Bursać
Montaža : Marija Baronijan Šašić