Priče o Frojdu

"U središtu duše", mini serijal o Sigmundu Frojdu, govori o tvorcu psihoanalize, naučniku koji je imao moralne i intelektualne hrabrosti da prodre u magloviti svet nesvesnog i odgonetne njegov nemušti jezik.

Povodom 160 godina od Frojdovog rođenja, Redakcija školskog programa prikazuje tri igrano-dokumentarne emisije namenjene pre svega učenicima srednjih škola ali i svima onima koji su zainteresovani za rad utemeljivača psihoanalize.

Cilj ove mini serije jeste da upozna gledaoce sa osnovnim postavkama teorija Sigmunda Frojda i pobudi njihovo interesovanje za dalje samostalno istraživanje i učenje. U emisijama se govori o tesnoj isprepletenosti Frojdovog privatnog i profesionalnog života, društvenim prilikama u kojima je živeo i najznačajnijim teorijama i slučajevima koji su doveli do prekretnice u razumevanju ljudske psihe.

U drugoj emisiji predstavljaju se Frojdove teorije o snovima i nesvesnom.

Iako je u svoje vreme bio osporavan, neprihvaćen i nepriznat od tadašnje zvanične nauke, veličina dela Sigmunda Frojda vidljiva je i danas u skoro svim domenima ljudske duhovne i praktične delatnosti.

Scenario: Prof.dr Žarko Trebješanin
Urednik: Blaženka Bijelić
Reditelj: Tanja Fero
Frojda tumači: Branko Balet
Branko Baletić kao Frojd