Prostori slobode

Gost Kulturnog dnevnika je Vladan Matijević, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca, dobitnik svih velikih književnih nagrada, ukjučujući Andrićevu, Ninovu i nagradu Meša Selimović. Povod je njegov novi roman "Sloboda govora".

U nedostatku pozorišta, koja su ove godine od marta zatvorena za umetnike i publiku, govorimo o kreativnoj upotrebi visoke tehnologije u savremenom scenskom izrazu.

Iz Niša stiže prilog o džez grupi Ejot koja je svoj peti album snimila u produkciji Ebi rouda, u studiju Pitera Gebrijela u Londonu.

Predstavljamo roman "Čovek koji plače od smeha" francuskog pisca Frederika Begbedea, nedavno je objavljen na našem jeziku.

Govorimo o kratkom fimu "Ljudski glas" Pedra Almodovara, sa Tildom Svinton u naslovnoj ulozi. Premijerno će biti prikazan na predstojećem filmskom festivalu u Veneciji.

Idemo u Grčku, gde je u blizini ostrva Peristere otvoren prvi podvodni muzej u kojem posetioci mogu da vide ostatke potonulog broda iz 5. veka pre nove ere.

Urednik Olivera Milošević

Montažer Zorica Blagojev

Realizator Sanja Redžić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]