Gluma bez distance

Gost "Kulturnog dnevnika" je glumac Radovan Vujović. Stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta je posvećen radu na sceni, ali sa podjednakim stvaralačkim entuzijazmom radi na filmu i na televiziji. Popularni Ris iz "Vojne akademije" i Vukašin Katić iz "Korena", za "Kulturni dnevnik" govori o novim profesionalnim izazovima.

U emisiji govorimo o 39. Internacionalnom simpozijumu skulptura u Kikindi, izložbi Sretka Divljana u galeriji ULUS i radu galerija i muzeja po novim epidemiološkim pravilima. Festival "Arlem", zbog korone, neće biti održan u Arilju. Dobio je svoje internet izdanje. Kakvo, saznajte u "Kulturnom dnevniku". Svoje novo izdanje dobio je i roman "Čarobnjak", kapitalni roman jednog od najčitanijih britanskih pisaca druge polovine 20. veka, Džona Faulsa. U emisiji i o muzeju francuskog vajara Ogista Rodena koji je u Parizu ponovo otvoren, ali beleži finansijske gubitke zbog pandemije virusa.

Urednik Snežana Stamenković Jojić
Montažer Nikola Manić
Realizator Sadža Redžić

Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]