Film

Duboka voda

Bez novca, oporavljajući se od nezgode, Nejt Banjan kreće u potragu za poslom na farmi. Na putu spašava život starijem muškarcu, Finču. (Deepwater, 2005)

Finč nudi svom novom mladom prjatelju posao: neka uredi njegov oronuli motel na jezeru u gradiću Deepwater (Duboka voda). Od trenutka kad je ugleda, Nejtu se dopadne Finčova privlačna mlada žena Iris i njih dvoje ubrzo započinju strastvenu vezu.

Finč se prema Nejtu i dalje ponaša kao da mu je sin, ali njegovi motivi postaju sumnjivi kada ga izazove na prijateljski boks-meč. Dok Finčove manipulacije izlaze na svetlo dana, a strah i vlast kojom drži stanovnike grada pod svojom kontrolom ostaju neobjašnjeni, pojavljuje se leš jednog od njegovih najžešćih rivala. Kad svi prstom upru u Finča, Nejtova zbunjenost postaje sve veća. Stvari će se samo pogoršati kada Iris objavi svoj plan da ukrade Finčov novac od posla "sa strane".

Kako se uređenje motela bliži kraju, ceo život mu postaje sve mračniji, granica između prijatelja i neprijatelja sve tanja, a čudna pretnja boks-meča hrani Nejtovu paranoju. Dok njegova prisebnost pomalo nestaje, Nejt donosi odluke koje bi mogle zauvek promeniti tok događaja u Deepwateru.

Uloge: Lukas Blek, Piter Kojot, Mia Maestro...

Režija: Dejvid S. Marfild