Jutarnji program

Brojke opominju, kalendar epidemije i lekari dozvoljavaju da se opustimo. Između tih krajnosti planiramo ovu subotu.

 

Pre predloga gde biste mogli da provedete vikend i za koga da navijate, proveravamo ko je sve u biračkom spisku i da li je on konačan. Ministar Branko Ružić dolazi nam u goste.

Još jedan spisak je zaključen. Završena je, naime, prijava za budžetsku pomoć od 100 evra. Ko se prijavio u poslednjim minutima i kada će njima "leći" novac, proveravamo u Ministarstvu finansija.

Znamo kako su i zbog čega počeli neredi u Americi. Pitamo se do kada bi mogli da traju i kako da se završe.
Ima i onih koji bi baš danas u Ameriku. I to letom Er Srbije. Na kakva bezbednosna pravila treba da računaju putnici, jedna je od naših tema.

Hoće li posebne mere važiti i za turiste koji će ovog leta doći u Beograd, ili ovog vikenda u Skadarliju, pitanje je za direktora Turističke organizacije. Kakva su nova navijačka pravila, proveravamo na stadionu "Rajko Mitić".

Još ne znamo kako ćemo do grčke plaže. Ipak, znamo na koga da se oslonimo ako se tamo razbolimo. Grčka će, kažu, plaćati troškove lečenja i letovanja zaraženima od "kovida 19".

Zbog korone zaboravili smo da nečiji život zavisi od naših odluka. Danas je Dan donora, a humanitarac Jovan Milić podseća nas šta se dešavalo sa humanošću u vreme epidemije.

Pesma, kad je prava, može da pomogne u teškim trenucima. Italijani su kandidovali svoju, a ona je ubrzo postala himna pandemije. Da li je vreme da "Bela ćao" isprati koronu?

Kolarcu i zaposlenima u toj zadužbini nije do pesme. Zašto, reći će nam direktorka te ustanove Jasna Dimitrijević.

Vidimo se u 6!
Urednik i voditelj Nada Gogić