Kulturni dnevnik

Slavni multimedijalni umetnik Jan Fabr dolazi u Beograd. Tim povodom naš gost je Aleksandar Ilić, direktor Kulturnog centra Beograda, koji sa Fabrom organizuje više zanimljih događaja.

 

 

Govorimo o upravo objavljenom programu 48. Festa, koji će biti održan od 28. februara do 8. marta.

Idemo u Muzej primenjene umetnosti, gde je otvoren regionalni festival novih medija "Plej UK" koji postavlja pitanje: da li su video-igre umetnost?

Studio 6 ugostio je kvintet saksofoniste Uglješe Novakovića, koji je visoko muzičko obrazovanje stekao na Odseku za džez Univerziteta umetnosti u Gracu.

Govorimo o filmu "Gospodin" britanskog reditelja Gaja Ričija.

Vodimo vas u Milano, na izložbu "Kanova i Torvaldsen. Rađanje moderne skulpture".

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Realizator Maja Mandić
Momtažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]