Specijal - Pozorište

Ovo specijalno izdanje posvećeno je pozorišnoj umetnosti, značajnim događajima koji su obeležili prethodnu i događajima koji su najavljeni za godinu koja sledi.

U goste nam dolazi Jovana Gavrilović, jedna od najvrednijih mladih glumica. Sterijinu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila je za naslovnu ulogu u predstavi "Petrijin venac".

Prošla godina je u našim pozorištima bila sa manjim brojem novih naslova od prethodnih, sa nedefinisanim repertoarima i nekoliko izuzetnih ostvarenja. Izdvajamo značajne predstave nastale po delima domaćih pisaca kao i predstave nastale u formi novog čitanja klasike.

I dok su repertoarska pozorišta imala tek neznatne uspehe prošla godina je u Srbiji bila u znaku festivala. Biće reči o tome kako su oni sa dugom tradicijom potvrdili razloge svog kontinuita, da su oni nedavno formirani imali dobre selekcije, kao i o novim festivalima.
Nakon sumiranja utisaka iz prethodne napravili smo i pregled značajnih događaja koji su najavljeni za godinu koja je pred nama.

Videćemo i šta je u svetu obeležilo prethodnu pozorišnu godinu i šta najavljuju za narednu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Montaža Nikola Manić
Realizatori Sanja Redžić i Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]