Montevideo, Bog te video

Treća epizoda: "Derbi"

Osvanuo je dan velikog derbija. Na Čuburi uzbuđenje dostiže vrhunac. Svi koji mogu odlaze na stadion sportskog kluba da prisustvuju okršaju između "BSK"-a i "Jugoslavije", pa tako i vatreni navijač "BSK"-a kafedžija Rajko. Njegov oponent berberin Boca, vatreni navijač "Jugoslavije", ostaje kod kuće i odlučuje da meč prati preko radija.

Za Tirketa ovaj meč ima poseban značaja. Derbi je prilika da pokaže šta ume i zna ali i šansa da ukoliko postigne gol osvoji opkladu i dobije novo šiveno odelo.

I Moša priželjkuje da postigne gol. On je plaćen po postignutom golu a dugovi koje ima neprestano rastu.

Derbiju prisustvuje i selektor Nogometnog saveza Jugoslavije Ante Pandaković koga kao specijalni gost u seriji igra legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević.

Derbi počinje i prve varnice među igračima počinju da sevaju.Tirketove fudbalske bravure provociraju igrače "Jugoslavije" koji nikako ne mogu da mu doskoče. Kapiten Milutinac odlučuje se za grublji pristup igri... nastaje tuča i skandal na terenu...

U glavnim ulogama: Miloš Biković, Petar Strugar, Nina Janković, Milutin Karadžić, Branimir Brstina, Danina Jeftić, Vojin Ćetković, Nebojša Ilić, Viktor Savić, Milovan Filipović, Mihaela Stamenković, Anita Mančić, Marko Nikolić, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Slobodan Ninković, Predrag Vasić, Tanja Bošković i mnogi drugi.

Televizijsku seriju kreirali: Dragan Bjelogrlić i Srđan Dragojević
Kostimograf: Dragica Laušević
Scenograf: Nemanja Petrović
Montažer: Marko Glušac
Muzika: Roberto Magnifico
Direktor fotografije: Goran Volarević
Scenario: Srđan Dragojević i Ranko Božić, na osnovu knjige sportskog novinara Vladimira Stankovića.

Režija: Dragan Bjelogrlić

Urednik serije: Miloš M. Radović

broj komentara 0 pošalji komentar