Božićna liturgija iz kripte Hrama Svetog Save

Povodom Božića, najvećeg hrišćanskog praznika, Radio-televizija Srbije prenosiće ponoćnu liturgiju na Badnje veče i božićnu liturgiju na Božić iz kripte Hrama Svetog Save u Beogradu.

Kripta se prostire duž 2000 kvadratnih metara između temelja Hrama Svetog Save i konstruktivno i arhitektonski predstavlja jedan sasvim nezavisan podzemni objekat. Karakterišu je posebna konstrukcija sa četiri ulaza, a u kripti se zapravo nalazi Crkva kneza Lazara, čiji oltar je smešten ispod samog oltarskog prostora Hrama Svetog Save. Zbog svoje raskošne i veličanstvene arhitekture smatra se jednom od najlepših crkava u Evropi.

Ponoćnu liturgiju na Badnje veče, koja počinje u ponoć na našem Prvom programu služiće vikarni episkop remezijanski Stefan.

Božićnu svetu arhijerejsku liturgiju 7. januara u 9 časova služiće patrijarh srpski gospodin Irinej uz sasluženje beogradsko karlovačkog sveštenstva. Prenos božićne liturgije emitovaće se na našem drugom programu.

Stručni konsultanti prenosa biće docenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta prof. Rastko Jović i prof. Srboljub Ubiparipović

Reditelji prenosa: Todor Popov i Ramadan Demirović
Odgovorni urednik i komentator prenosa: Vesna Sladojević

broj komentara 0 pošalji komentar