Kulturni dnevnik

U RTS Klubu promovisano je novo muzičko izdanje ArtLinka "Noć klavira" sa muzikom francuskih autora. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLinka, koja najavljuje i tradicionalnu nagradu i koncert "Najperspektivniji mladi umetnik", 5. januara u Kolarčevoj zadužbini.

U Kulturnom dnevniku izveštavamo sa događaja u Narodnom muzeju, koji je uvod u programe naredne godine. Predstavljamo ekskluzivni kalendar za 2020. godinu, "Betonski blokovi" autora Bojana Bema, izložen u Centru za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, kao i "Muzičko putovanje", revijalni koncert sa najpopularnijim numerama iz ovogodišnje produkcije Opere i teatra "Madlenianum". Govorimo o novom romanu "Crna knjiga" slikara Luke Tripkovića. U rubrici "Mi u svetu" vodimo vas u bečki Burgteatar, koji je ovu godinu završio izletom u eksperimentalno polje dramske umetnosti.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Dragana Pantić
Realizator Maja Mandić
Montažer Jovana Filipović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]