Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je mlada glumica Isidora Građanin koju gledamo u seriji "Junaci našeg doba".

U Ministarstvu za kulturu najavljen je 13. Kustendorf filmski festival.

Povodom 130 godina od rođenja slikarke Olge Benson u Galeriji nauke i tehnike SANU u toku je izložba njenih radova manje poznatih javnosti.

Pijanistkinja Branka Parlić predstavila je u Novom Sadu duplo vinil izdanje sa kompozicijama francuskog autora Erika Satija.

Devedeset godina Arheološke zbirke Filozofskog fakulteta u Beogradu obeležava se izložbom u galeriji Rektorata Beogradskog univerziteta.

U Galerija Fakulteta likovnih umetnosti je povodom Dana beogradskog Univerziteta umetnosti otvorena izložba radova studenata generacije Fakulteta likovne i Fakulteta primenjene umetnosti.

U Biblioteci grada Beograda predstavlje knjiga pesama "Srbijo, mogu li da budem tvoj sin" pesnika Zorana Bognara.

Vodimo vas u kinesku oblast Makao gde radi knjižara sa izdanjima na portugalskom jeziku.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Montaža Nikola Manić
Realizator Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]