Kulturni dnevnik

Ministrastvo kulture i informisanja nedavno je predstavilo tri uspešna projekta digitalizacije kulturnog nasleđa, a danas je održana i konferenicja "Smernice za uspostavljanje efikasnog digitalnog nastupa i predstavljanja ustanova kulture u Republici Srbiji", o čemu razgovaramo sa gostom Kulturnog dnevnika Dejanom Maslikovićem, pomoćnikom ministra za kulturu.

 

 

U fokusu Kulturnog dnevnika: premijera predstave "Arzamas" u Zvezdara teatru, rađena po istoimenom romanu Ivane Dimić, ovenčanom Ninovom nagradom, u režiji Ljiljane Todorović, zatim izložba "Grbovi Beograda i beogradskih opština" u Istorijskom arhivu Beograda, kao i knjiga pozorišnih karikatura "Ludus in fabula" Jugoslava Vlahovića, koju prati istoimena izložba u Narodnom pozorištu. Govorimo o monografiji "Kraguly contemlation" akademika Radovana Kragulja i o knjizi "Sumanuti" Vitolda Gombroviča. Vodimo vas u Firencu u Muzej mode i kostima, na izložbu posvećenu istoriji obuće.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić
Montažer Goran Tomić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]