Oko: Hrvatska i Crna Gora - šta je poruka naroda

Zorana Milanovića u Srbiji pamte po rečenici da su Srbi šaka jada, pamte ga po sopstvenom priznanju da mu je deda bio u ustaškoj vojsci.

Danas je Milanović prvoplasirani na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, ispred aktuelne predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Šta govore rezultati izbora u Hrvatskoj, da li je ovo veliki politički povratak Zorana Milanovića i da li je Miroslav Škoro najsrećniji gubitnik izbora?

O tome u Oku govore istoričari Hrvoje Klasić i Milan Gulić.

Osim u Hrvatskoj, ovog vikenda važni događaji odigrali su se i u Crnoj Gori. U Nikšiću je za održan crkveno-narodni sabor u organizaciji Srpske pravoslavne crkve. Razlog - Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji su najavile vlasti u Podgorici.

O saboru u Nikšiću, o predlogu zakona o slobodi veroispovesti i odnosima Beograda prema Srbima u Crnoj Gori za Oko je govorio predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

Autor i voditelj: Stevan Kostić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]