Ovo je Srbija

Niški Klinički centar će i zvanično dobiti prvu genetsku laboratoriju u Srbiji! Koje se nove mogućnosti otvaraju za niško zdravstvo, izveštava Jelena Marinović.

Poplave 2014. godine najozbiljnije su upozorenje da se klimatske promene moraju imati u vidu. Lozničani će dobiti jedinstven sistem koji će povezati sve opštine nizvodno od Drine, kod Malog Zvornika. Kako će sistem funkcionisati i koliko brzo će upozoriti na opasnost, iz priloga Slavice Džinović.

Leskovačka biblioteka "Radoje Domanović" slavi 140. rođendan. Počela je kao čitaonica, sa 12 naslova, a danas ima fond od 155.000 knjiga. Kako se istorija prelamala kroz njen rad, ispričaće Svetlana Panić Conić.

Obeležva se Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tim povodom, brojne manifestacije u Srbiji. U Čačku, u specijalnoj školi za decu sa invaliditetom, u toku je obuka za nastup u medijima. Prisustvuju  i roditelji, oni kao i deca žele da izađu iz zone "nevidljivih" i češće javnosti ukažu na njihove probleme. Izveštava Silvija Pašajlić.

Vesna Maksimović iz Kragujevca, osoba sa invaliditetom, sutra će otvoriti svoju prvu samostalnu izložbu. Reč je o slikama na svili. Prilog Bojane Delibašić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojinović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar