Kulturni dnevnik

U Beogradskom dramskom pozorištu je premijerom predstave Liliom počeo prvi festival Regionalne unije teatara RUTA, a u Studentskom kulturnom centru održan autorski koncert Branke Popović, kao plod dugogodišnje saradnje autorke sa ansamblom Metamorfozis.

U Narodnoj biblioteci Srbije predstavljena je knjiga Legende, mitovi i narodni običaji Đerdapa, autora Jelene Bujdić Krečković i Aleksandra Repedžića. U Novom Sadu održana je manifestacija Dani Miloša Crnjanskog, a u Pančevu otvorena izložba Mate Đorđevića. O svežem, novom pogledu 25. Festivala autorskog filma, koji su tokom sedam festivalskih dana obeležili filmovi mladih srpskih autora, reč kritike daje Sandra Perović. Legenda o Troji ispričana je na novoj, velikoj izložbi u londonskom Britanskom muzeju. Proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica, uskoro će objaviti prvi roman pod naslovom Zločin bez kazne. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je izdavač Manojlo Vukotić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Selina Lovren Aksentić
Realizator Sanja Redžić
Montažer Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar