Ovo je Srbija

Koje novine donosi najavljeni novi Zakon o poljoprivredi, kakve će koristi imati stočari u Srbiji i na koji način će ubuduće biti utvrđivana cena poljoprivrednih proizvoda, razgovaramo sa Branislavom nedimovićem, ministrom za poljoprivredu u Vladi Srbije.

U Vrnju će biti otovren proizvodni progom danske kompanije za proizvodnju medicinske opreme „Kentaur AS". Najavljeno je zapošljavanje oko 150 radnika i još dve stotine do kraja naredne godine. Izveštava Miljana Nikolić.

U želji da pomogne porodicama koje imaju decu sa smetnjama u razvoju, šabački "Vodovod" doneo je odluku da sve tehničke intervencije u njihovim domovima, uradi bez nadoknade. U Udruženju za pomoć osobama sa autizmom kažu da im svaka podrška mnogo znači, jer i deci i roditeljima čini život bar malo lakšim. Više u priči Vere Mitrović Kulačin.

U emisiji „Ovo je Srbija" pogledajte i priču o svetskom šampionu u džudou za veterane koji je osvojio zlatnu medalju u Maroku.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije:  Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]