Ovo je Srbija

Učenici iz Pčinjskog okruga već su pokazali talenat za robotiku, ali je dvema učenicama osnovne škole iz Vranja - Leonori Ristić i Anđeli Ristić,pošlo za rukom da osvoje prvo mesto na Evropskom prvenstvu u robotici u Hrvatskoj. Sa čime će ići na svetsko prvenstvo u Kini, iz priloga Danice Mirić.

Pirotski kraj je tradicionalno stočarski, njihovi najpoznatiji proizvodi su peglana kobasica i kačkavalj. Ipak, sve je veći broj onih koji se orijentišu na voćarstvo i ratarstvo. O razlozima za to , izveštava Silvana Tošić.

 

Zrenjaninsko Narodno pozorište "Toša Jovanović" obeležava 180 godina. Reč je o najstarijoj pozorišnoj sali u regionu, koja u petak, 18.oktobra, otvara novu umetničku sezonu. Branislav Prokić podsetiće nas kako je nastalo pozorište i koliko je ljubav bitna za umetnički život.

 

Turisti su u Vrnjačkoj Banji dobili još 3 kilometra pešačke staze i 12 hektara novog parka na Crkvenom brdu! Sutra će i zvanično biti otvorena Staza Patrijarha Pavla u čiju gradnju je uloženo 89 miliona dinara. Izveštava Ratko Bečki.

Verovali ili ne, u valjevskim selima još postoje kolibari! Oni su od proleća do jeseni sa svojim stadom, na imanjima podno Divčibara. Devedesetih je bilo oko pedeset, danas ih je ostalo tek nekoliko. Jedan od poslednjih dana jeseni sa njima je proveo Mihailo Jevtić.

 

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar