Ovo je Srbija

Počelo je rušenje neizgrađenog hotela u Vranjskoj Banji, na desnoj obali Banjske reke, poznatijeg kao „Skadar na Banjštici" čija je izgradnja počela pre četrdeset godina. Kompanija koja je kupila zemljište najavljuje izgradnju novog hotela. Izveštava Danijela Manić Stojilković.

Dejan Tasić iz niškog dopisništva proverava dokle se stiglo sa izgradnjom stambenog kompleksa Novi Niš. Nekadašnja kasarna Bubanjski heroji prodata je američkoj firmi, uz obavezu da deo stanova dobiju pripadnici Vojske Srbije.

Zbog velikih dugovanja građana, lozničko Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" u Loznici počelo je ažuriranje baze podataka, kako se priključci za vodu ubuduće ne bi vodili na imena pokojnika, kako je do sada bio slučaj. Proveravavamo koliko Lozničani duguju za komunalne usluge. Izveštava Slavica Džinović.

U Topoli počinje 56. Oplenačka berba - Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, odakle se javlja Bojana Delibašić.

Za arheološka istraživanja centralnog dela varoškog bedema Smederevske tvrđave, izdvojeno je dva i po miliona dinara. Istraživanja prethode realizaciji obnove sektora Varoške kapije, a predviđeno je da radovi na obnovi počnu 2020. godine i traju do 2023.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Vesna Manojlović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar