Oko magazin: Mali Tramp u velikoj kosovskoj ulozi

Ko je novi specijalni izaslanik Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine

 

Američki ambasador u Berlinu Ričard Grenel od danas je specijalni izaslanik Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine. Grenela smatraju toliko bliskim američkom predsedniku da ga nazivaju čak i Mali Tramp. Šta možemo očekivati od takvog čoveka i kako ga doživljavaju u Nemačkoj?

Pola godine pred izbore uveliko se zauzimaju startne pozicije bilo da se partije pripremaju za kampanju, bilo za bojkot. SPAS, stranka Aleksandra Šapića i DSS još se nisu definitivno izjasnili a uveliko se govori ne samo o koaliciji ove dve partije nego čak i o mogućem ujedinjavanju. Koji je domet opozicionih partija nacionalne orijentacije i koja će im biti strategija za izbore na proleće?

Da Radio Beograd 1965. nije snimio Miloša Crnjanskog, možda nikad ne bismo čuli kako govori čuveni Lament nad Beogradom. Da nije bilo Radio Beograda, možda nikad ne bismo čuli kako je zvučao kralj Aleksandar Karađorđević nekoliko dana pred smrt. Prošlo je 95 godina otkako je Jelena Bilbija izgovorila - Ovde radio Beograd. Pogledajte priču o vremenu slave i razonade Radio Beograda.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]