Jutarnji program

Za ovu sredu pripremili smo vam mnogo toga, a neke od tema o kojima govorimo su:

Redovna fizička aktivnost jedan je od univerzalnih saveta kada su zravlje, energija i motivacija u pitanju. Dobre navike stiču se u detinjstvu, i baš iz tog razloga Sportsko udruženje "Maturanti Maratonci" organizuje najveseliju trku u regionu - 5-ti HAPPY RUN.

U pola 8 tražimo odgovor na pitanje zašto su održiva arhitektura i energetska efikasnost postale tako važne u svetu, i najavljujemo međunarodni kongres i izložbu "Održiva arhitektura - energetska efikasnost" koji se po drugi put održava u Srbiji.

Posle jutarnjeg dnevnika u goste nam dolazi predsednik Izvršnog odbora Srpske Pravoslavne Crkve za obeležavanje 800 godina autokefalnosti, njegovo visoko preosveštenstvo, mitropolit Zagrebačko Ljubljanski, gospodin Porfirije

O Kini, izazovima, vojnoj paradi, ali i životu običnih građana, posle vesti u 9 razgovaraćemo sa kolegom Nemanjom Milutinovićem, koji je godinu dana na usavršavanju u toj zemlji!

Da li znate da čak 81,7 odsto sajber prostora čini sajber kriminal, 16 procenata je sajber špijunaža, dok po 1,2 odsto imaju sajber ratovanje i haktivizam - udruživanje povodom širenja malicioznog sadržaja. Oko pola 10 govorićemo o sajber bezbednosti i oktobru kao evropskom i svetskom mesecu informacione bezbednosti, i kampanji "Aktivno i bezbedno na internetu".

Oktobar je mesec žena na selu, a sutra u Sopotu počinje sajam biološki vredne hrane - "Trpeza zdravlja- Milena Tatar". Naše gošće posle 10 pričaće nam o o selu i hrani, ali i otkriti da ekonomija i ekologija mogu da se pomire i da je proizvodnja hrane životna filozofija, tako da "svaka bašta liči na svog gazdu".

Bliži se  Beogradski sajam knjiga, koji će se ove godine održati po 64. put, od od 20. do 27. oktobra. O ovoj, ali i drugim temama iz sveta knjiga i čitanja, kao i svake srede, posle pola 11.

Postali su prepoznatljiv bend koji je svu svoju pažnju usmerio na očuvanje etno muzike! Iako komponuju i izvode, ambijentalnu, elektronsku, popularnu i rok muziku, uvek se oslanjaju na balkanske tradicionalne motive. Pred kraj današnje emisije u goste nam dolaze članovi grupe "Biber".

Urednik emisije je Aleksandar Tucaković, a voditeljka Nada Gogić!

broj komentara 0 pošalji komentar