Ovo je Srbija

Na Međunarodni dan starih, beležimo da li se nešto promenilo u njihovim životima od prošle goidne, ko ih posećuje a koga bi želeli češće da vide, koji vid pomoći im je napotrebniji i šta lokalne samouprave u Vranju i Subotici rade za one bez kojih ne bi ni nas bilo. Reporteri Danijela Stojilkocić i Toni Bedalov.

Od 1. oktobra trebalo bi da počne da funkcioniše besplatna pravne pomoć za sve građane, u svim gradovima i opštinama. Ko je spreman da počne sa radom , da li ima nekih nedoumica i kome se obratiti za njihovo otklanjanje, iz priloga Nadežde Gavrilović.

Prošlogodišnja niska otkupna cena prepolovila je  ovogodišnji rod šećerne repe. Ko će , ipak, biti na dobitku, a ko na gubitku, iz priloga Sime Budimira.

Posle tri decenije, pred niškom publikom ponovo su slike Save Šumanovića. Reč je o radovima iz slikarove poslednje deenije života. Kroz galeriju nas vodi Dejan Tasić.

Četredsetjednogodišnja Marija Lazarević iz Brestovca kod Leskovca,  distrofičar je i godinama se, kroz brojne projekte, bori za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom. Tako je i nastala njena knjiga "Moja omiljena tetka". Čime je oduševila decu a odrasle podstakla na razmišljanje, preneće nam Danijela Kocić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dragana Živojnović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar