Kulturni dnevnik

Gost je dr Dejan Radičević, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu, rukovodilac arheoloških istraživanja na Dvorinama kod Aranđelovca, gde su pronađeni ostaci monumentalne crkve iz doba Nemanjića.

Pratimo međunarodnu konferenciju Novi horizonti kulture, umetnosti i medija u digitalnom svetu, organizovanu povodom 30 godina od osnivanja Instituta za pozorište, film, radio i televiziju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Otkrivamo odluku Stručnog odbora Akademije filmske nauke i umetnosti Srbije o našem kandidatu za 92. nagradu Oskar, u kategoriji Međunarodni film. Idemo u Loznicu, u Vukov Dom kulture, gde se odvijaju programi 86. Vukovog sabora i u Galeriju Fakulteta likovnih umetnosti na izložbu Grafika bez prevoda. Videćemo kako je u Podgorici otvoren 34. FIAT, Festival internacionalnog alternativnog teatra i govoriti o filmu Džudi, posvećenom životu američke pevačice i glumice Džudi Gerland.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Olivera Milošević
Realizator Maja Mandić
Montažer Nikola Manić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]