Košarka - SP: Francuska - Litvanija

Očekuje nas utakmica, koja nosi ogroman ulog. Utakmica u koju Francuzi ulaze sa prednošću u odnosu na Litvance i to je ono što može biti presudno na mentalnom planu.

Francuska nije blistala u prvoj fazi takmičenja, ali je odradila posao. Sa sve tri pobede su prošli dalje i imaju bolju startnu poziciju u odnusu na svog protivnika. Tim sastavljen od velikog broja NBA igrača ima mnogo kvaliteta i u poslednjoj deceniji je izrastao u svetsku silu. Sa pravom ih svrstavaju u red kandidata za osvajanje odličja na ovom Svetskom prvenstvu, međutim pokazali su i slabosti, posebno u prvom meču protiv reprezentacije Nemačke. Eventualni poraz od Litvanije neće za Francuze značiti eliminaciju, ali bi morali u narednom meču da savladaju Australiju. To je scenario koji žele da izbegnu.

Litvanija je porazom od "Bumersa" priterana uz zid. Svaka izgubljena utakmica u drugom krugu značila bi gotovo sigurnu eliminaciju i oproštaj od sna o medalji. Teško je očekivati da bi to moglo da se dogodi protiv Dominikanske Republike, ali ih pre njih čeka Francuska. Utakmica koja dolazi dva dana posle bolnog poraza od Australije. Litvanci imaju kvalitet za pobedu, u to ne treba sumnjati. Ipak, opterećenje za sastav Dainiusa Adomaitisa je činjenica da je meč protiv Francuza istinska eliminaciona utakmica.

Duel između Francuske i Litvanije igra se u Nanđingu, a početak je u 14 časova na Prvom programu. Komentator je Miloš Krivokapić.

broj komentara 0 pošalji komentar