Moja generacija "Z"

U ovoj epizodi se upoznajemo sa junacima Crvene, poslepodnevne smene.

Mina se vraća iz privatne gimnazije u državnu školu, na njen zahtev. Ali, u školu mora da ide uz pratnju vozača, što izaziva raspravu sa majkom. Matea, pred poslepodnevnu smenu, gluvari u omiljenom "školskom" kafiću i jadikuje o životu sa Grofom, koji je vlasnik i jedini zaposleni u istom. U autobusu, nakon rasprave sa učenicama drugog razreda na temu muzičkih afiniteta, Milan sreće svoju najbolju drugaricu Deanu.

Pored toga da su najbolji drugovi, saznajemo i da su Milan i Dea prilično različite ličnosti. Dea je humanitarac pa je celo leto provela pomažući u kampu koji je organizovan za decu izbeglica. Sledeći junak kog upoznajemo jeste Srđan kog u školu dovozi teča - poznati glumac. Dočekuje ga Bojan sa kojim je u večitom pokušaju da se dopadnu bilo kojoj devojci. Upoznajemo i drugu sportsku zvezdu škole Darka. Nakon časa na kom profesorka učenicima predstavlja svu ozbiljnost četvrte i poslednje godine srednje škole, upoznajemo i profesora fizičkog vaspitanja Ranka koji na hodniku "presreće" mladu profesorku književnosti Anu, misleći za nju da je učenica.

Marija snima obradu pesme "Zemlje gruva", koju kači na net. Zbog majke koja se uspavala, Milan kasni na prvi čas. Tokom Milanove rasprave sa majkom na temu večitih adolescenata, Mina, prilično smorena, pristiže u školu u crnom audiju zatamljenih stakala. Klinkama ispred škole "prodaje" priču da ju je dovezao stariji dečko, a uskoro im se pridružuju i Srđan i Bojan sa flajerima za audiciju. Svaki razgovor se prekida kada pored njih prođe Stefan, novi učenik koji devojke ostavi bez daha, a dečake u totalnoj zbunjenosti. Pre početka prvog časa, Srđan i Bojan na zidiću analiziraju prijave devojaka koje žele da dođu na njihovu audiciju, a Ivana se, tokom šetnje kroz školu, Dei žali na ljubavne probleme sa Markom koji je u Americi.

Na prvom času upoznajemo novu profesorku književnosti Anu, ali i novog učenika Stefana koji je takođe sportista. U parkiću, Dea želi da zna zašto Milan nije došao na prvi čas i kada shvati u kakvom joj je drugar problemu, Dea želi da mu po svaku cenu pomogne. Međutim, Milan izričito odbija pomoć i nastaje svađa između njih dvoje. Mina poziva Mateu i Mariju da ipak dodju na Bojanovu i Srđanovu audiciju. Nakon što ih Grof odbije, Srđan i Bojan odlaze kod Milana da ga "obrade" da im ustupi podrum za večerašnju audiciju. Marija dolazi u stan kod Milana i zatiče, za Milana, blamantnu situaciju. Mama Vida ima probu sa bendom "Kamikaze".

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević

Ostale uloge: Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica, Danijela Ugrenović, Stefan Kovačević, Vanja Milačić, Petar Strugar...

urednik serije: Marko Novaković
reditelji: Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić
scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
direktori fotografije: Pera Popović, Aleksandar Ivančević, Darko Stanojev i Goran Janković
scenograf: Biljana Nećak
kostimograf: Andrea Samardžić
muzika: Milovan Bošković i Ivan Bon
montažer: Branislav Godić
proizvodnja: Radio-Televizija Srbije i Original Film, 2019. godine

broj komentara 0 pošalji komentar