Košarka - SP: Litvanija - Kanada

Kada je obavljen žreb, grupa H je okarakterisana kao "grupa smrti". Kada su objavljeni preliminarni spiskovi reprezentativaca, taj naziv je dobio još snažnije značenje.

A onda su krenuli otkazi koji su desetkovali reprezentaciju Kanade, koja je u ovom trenutku daleko od tima sposobnog da se bori za odličja. Utakmica protiv Australije u prvom kolu je to samo potvrdila. Tek na momente dobra, a uglavnom haotična igra Kanađana ne obećava da bi protiv Litvanije ova selekcija mogla računati na trijumf neophodan za eventualni prolazak u narendu rundu takmičenja. Moranje je još jedan dodatni pritisak sa kojim će selekcija Nika Nursa da se nosi u predstojećoj utakmici. Litvanci su, dok su se Kanađani borili sa Australijom, imali lakši trening protiv Senegala.

Čvrsta košarka karakteristična za ovu reprezentaciju je demonstrirana protiv Afričkog predstavnika, te oni nisu imali priliku čak ni da razmišljaju o nekakvom iznenađenju. 101 postignut poen uz samo 47 primljenih je, bez obzira na snagu protivnika, jasna poruka, kako Kanadi, tako i Australiji.

Sedmorica igrača su imala dvocifren učinak a u strelce su se upisali svi sem jednog igrača. Litvanija je na prethodna dva svetska šampionata igrala u polufinalu, osvojivši jednu bronzanu medalju. Cilj u Kini je da pokušaju da ostanu na nivou tih rezultata.

Utakmica se igra u Dongvanu, a početak je u 13.30. Komentator Miloš Krivokapić.

broj komentara 0 pošalji komentar