Kulturni dnevnik

Gosti Kulturnog dnevnika su pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, članovi LP dua, povodom njihovog novog albuma sa autorskim kompozicijama pisanim za hibridne klavire.

U Kulturnom dnevniku govorimo o selekciji šestog Fetivala duodrame u Topoli i izložbi "Grad fotografima, fotografi gradu" sa fotografske umetničke kolonije u Zrenjaninu. Pedstavljamo 51. Beogradske muzičke svečanosti - otkrivamo program ovogodišnjeg BEMUS-a. U rubrici "Mi u svetu", vodimo vas na svetsko takmičenje u sviranju na vazdušnoj gitari održano u Finskoj, kao i u londonsku Nacionalnu galeriju portreta, na retrospektivnu izložbu čuvene američke umetnice Sindi Šerman.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Branislav Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]