Jutarnji program

Tokom prethodne sedmice bilo je i zagrevanja i rashlađenja. Ova  subota vraća nas u letnje raspoloženje.

S letnjom subotom idu i gužve na granicama, ali uskoro i manje gužve na  putu do Čačka. Dan uoči svečanog otvaranja auto-puta "Miloš Veliki"  podsećamo se koliko je prošlo od ideje do vožnje. Šta je usporavalo  radove, šta ometalo radnike, a šta podizalo cenu gradnje. Gost Jutarnjeg  programa je Nebojša Pavlović iz Ministarstva građevine, saobraćaja i  infrastrukture.

Proveravamo da li će međugradske linije već od ponedeljka voziti  novim auto-putem i hoće li putarina biti uračunata u cenu karte.

Uspeva li u Srbiji tradicionalna kineska medicina? Izgleda da da, s  obzirom na to da se uskoro otvara Centar za kinesku medicinu na VMA. Ko  će se tamo lečiti i pri kakvim tegobama pomaže?

Kome smetaju mediji, a ko bez medija neće na sastanak? Te dileme  razrešavamo sa Bojanom Klačarom iz Cesida uoči novog sastanka  predstavnika vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka.

Čiji je naš Tesla? I u tu se polemiku uključujemo. Ima li uopšte  razloga za raspravu i kako na svetskog naučnika gleda svet?
Ko su bili najglasniji navijači košarkaša Srbije u Atini, a ko  violončelom priča životne i istorijske sudbine?

Gledajte u Jutarnjem programu.

Voditelj Nada Gogić
Urednici Nada Gogić, Duško Nikolić

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 17. avg 2019, 16:25) - Ranko Ivković [neregistrovani]

Naziv autoputa nepravilno napisan

Uobičajeno je da se nazivi ulica, trgova, aerodroma i sl. pišu u genitivu onoga u čije ime se dodeljuju, kao npr. Ulica kralja Milana, Trg Republike, Bulevar kralja Aleksandra itd (a ne ulica Kralj Milan, trg Republika, bulevar kralj Aleksandar). U suprotnom, došlo bi do pojmovne zabune. Prema tome, i ovaj autoput bi trebalo da se zove Autoput Miloša Velikog, a ne autoput Miloš Veliki.