Oko magazin: Peđa Isus, graditelj hramova

Sećanje na arhitektu koji je i u vreme komunizma projektovao crkve

Njegovi prijatelji kažu da je ostavio više zadužbina nego kralj Milutin. Činjenica je da je Predrag Ristić projektovao više od stotinu hramova. Izumitelj je instrumenta koji je nazvao drndafon.  Autor studije o Lepenskom viru. Povodom smrti arhitekte Predraga Peđe Ristića, govorimo o njegovom delu, koje povezuje građevinarstvo, matematiku i muziku.

Jedno od najkraćih, ali i najkrvoločnijih Šekspirovih dela. Magbet. Priča o vlastoljublju prvi put izvedena pre 400 godina imala je više i pozorišnih i filmskih adaptacija. Odnedavno - Magbet je i ponovo napisan, a tog se poduhvata latio jedan od najpoznatijih krimi pisaca današnjice Ju Nesbe. Podsećamo na priču o Šekspirovim junacima u našem dobu.

Pogledajte i priču o Užičaninu koji je otkrio postistinu i koji je do danas jedini iz Srbije koji je nagrađen Oskarom - kako u Užicu pamte Stiva Tešića?
Oko magazin, četvrtak u 18.25

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 10. avg 2019, 07:10) - anonymous [neregistrovani]

BRAVO

Najbolji ste!
Na najbolji način ste odali poštu Peđi Ristiću. Takva figura jednom zablista u nekoj sredini.
I nikad više.

Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]