Odbojka - Kv. za OI: Australija - Srbija

Odbojkaši Srbije od 9. do 11. avgusta igraće u Bariju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Da bi se plasirali u Tokio potrebne su im tri pobede - protiv Australije, Kameruna i domaćina Italije. Radio-televizija Srbije prenosiće sve tri utakmice na Prvom programu.

Selektor Nikola Grbić poveo je na jug Apeninskog poluostrva 15 igrača, među kojima je i Marko Podraščanin, koji se nedavno oporavio od operacije ahilove tetive. Pitanje je da li će i koliko će moći da pomogne saigračima na terenu, ali za svaki slučaj iskusni srednji bloker reprezentacije nalazi se sa ekipom.

Australija je prvi rival Srbije u petak od 18.00. Poslednji put igrali smo sa njima u Ligi nacija pre dva meseca u Otavi i bilo je 3:2 za našu selekciju. Pobedili smo Australiju i na Svetskom prvenstvu 2018. sa 3:1 u setovima. Obe utakmice pokazale su da je protivnik ozbiljan i da se nikako ne sme potceniti.

Protiv Kameruna Srbija će igrati u subotu od 18 časova i taj susret treba rešiti u našu korist bez previše trošenja energije. Nedelja će biti "dan D" jer se o olimpijskoj vizi odlučuje u utakmici sa domaćinom Italijom (21.15).

Uporedo sa turnirom u Bariju igra se još 5 interkontinentalnih kvalifikacionih turnira. Samo pobednici će dobiti vizu za Tokio. Ostale reprezentacije imaće drugu priliku da se plasiranju na Olimpijske igre u januaru na kontintelnim kvalifikacijama.

Varna: Bugarska, Brazil, Portoriko, Egipat.
Roterdam: Holandija, SAD, Koreja, Belgija.
Gdanjsk: Poljska, Francuska, Slovenija, Tunis.
Sankt Peterburg: Rusija, Iran, Kuba, Meksiko.
Ningbo: Kina, Kanada, Argentina, Finska.

Komentator je Predrag Strajnić.
 
    

broj komentara 0 pošalji komentar