Jutarnji program

O Svetlani Pešović danas priča cela Srbije. Mi smo prvi govorili o problemu ove porodilje prošle srede u našoj TV pošti. Da podsetimo, ona je godinama radila neprijavljena, a kada je zatrudnela da bi joj bili uplaćeni doprinosi, ona je poslodavcu davala 30 hiljada dinara mesečno, a od njega dobijala platu od 26 hiljada. Kakav je epilog ove priče?

Statistika kaže da se samo jedna od četiri osobe vrati  sa odmora sveža, a oko 80 procenata pati od stanja nalik depresiji koje je nazvano post holiday tension. Posle Jutarnjeg dnevnika govorimo o stresu koji donosi povratak na posao posle godišnjeg odmora, kao i povratak u škole posle raspusta.

Prošla godina sa prinosom od pet tona po hektaru bila je rekordna, a ove godine prinosi pšenice su manji za pola tone. Rezultate ovogodišnje žetve sabiramo nešto pre 7 sati.

U Srbiji je prošle godine robu preko interneta kupovalo 1,8 miliona građana, što je 50% više nego 2015.godine. Novi Zakon o elektronskoj trgovini u primeni je od 30. jula ove godine, a mi danas proveravamo na koji način novi Zakon o elektronskoj trgovini štiti kupce, tj građane?

Posle pola 10 ugostićemo najbolje strane studente na Sanktpeterburškom rudarskom univerzitetu. Danijela i Andrija se kao najbolji, vraćaju u Srbiju da primene svoje znanje kao zaposleni u NIS-u, čiji su bili stipendisti.

Naša parastreljačka reprezentacija osvojila je pet zlatnih i pet srebrnih medalja na nedavno održanom Svetskom kupu u Osijeku i u generalnom poretku osvajača medalja zauzela drugo mesto.

Najavljujemo "Bodrog fest", manifestaciju čija je osnovna ideja da se kroz stare zanate, domaće proizvode, tradicionalna jela i pića, običaje, nošnje, igre i pesme Bački Monoštor i njegova okolina predstavi kao turistička destinacija.

Na samom kraju emisije ugostićemo grupu Dram. Kritika ih proglašava novom nadom srpske scene i poredi sa svetskim hitmejkerima.

Urednici: Aleksandar Tucaković i Dušica Tasić

Voditelj: Sanja Dragićević Babić

broj komentara 0 pošalji komentar