Odbojka (ž) - Kv. za OI: Srbija - Tajland

Odbojkašice Srbije počinju kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Vraclavu 2. avgusta utakmicom protiv Tajlanda u 17 sati (RTS 1). Naša selekcija je na ovo takmičenje doputovala kao aktuelni svetski i evropski prvak i olimpijski vicešampion, ali kvalitet je uvek potrebno iznova dokazivati na terenu.

Sve četiri selekcije imaju iste ambicije - da obezbede vizu za Tokio. Samo pobednik turnira će se plasirati na Olimpijske igre, tako da Srbija protiv Tajlanda, Portorika i domaćina Poljske, nema pravo na grešku.

Utakmice protiv Tajlanda (petak) i Portorika (subota) počeće u 17 sati, a poslednji i po mnogima odlučujući susret protiv Poljske igraće se u nedelju 4. avgusta od 20.30. Uoči poslednjeg meča u Vroclavu predviđena je i specijalna emisija posvećena kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Nakon priprema na Palama i prijateljskih trening utakmica sa Južnom Korejom Srbija je spremna za najvažnije takmičenje u sezoni. Selektor Zoran Terzić ne računa samo na Milenu Rašić i Jovanu Stevanović koje zbog premorenosti ovog leta propuštaju reprezentativne aktivnosti.

Selekcije koje se na interkontinentalnim turnirima ne plasiraju na Olimpijske igre, imaće drugu šansu u januaru 2020. na kontinentalnim kvalifikacijama.

broj komentara 0 pošalji komentar