Jutarnji program

Zašto su proizvođači šljiva nezadovljni, iako je ovo voće odlično rodilo? Ono što hladnjačari nisu otkupili za izvoz, sada može da ide samo za industrijsku proizvodnju. Voćari su nezadovoljni, jer šljive moraju da prodaju u bescenje. O tome razgovaramo sa Milanom Lukićem, direktorom Instituta za voćarstvo Čačak.

Vodimo vas u središte zemlje. U mističan svet pećina. Koje pećine u Srbiji su dostupne posetiocima?  Zašto za pećinu Vladikine ploče, koja je prošle godine otkrivena, speleolozi kažu da je najlepša pećina u Srbiji?

Bila je u Torinu na Fešn viku, pravi odeću od ekoloških materijala i njena radionica radi na osnaživanju i popularizaciji ženskog preduzetništva u Srbiji, angažujući žene iz teže zapošljivih kategorija. Naša gošća biće kreatorka Marija Ivanković Jurišić.

Živan Aleksić kaže da je poslednji majstor za sekire u Zapadnoj Srbiji. Otkriva nam čemu služe male sekire, kako se oštre i od kog materijala prave ...

Govorimo i o tome  koliko sunčanice mogu da budu opasne za decu.

Dojenje u javnosti ne treba da bude tabu. O značaju majčinog mleka govorimo uoči Svetske nedelje dojenja koja se obeležava u 170 država.

Fudbaleri Čukaričkog zovu navijače - besplatan je ulaz na istočnu tribinu za revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope. Rival je norveški Molde. Uoči revanša, o očekivanjima tima sa Banovog Brda oko 9 časova i 50 minuta.

Naša muzička gošća je Merima Njegomir.

Urednici: Dušica Tasić i Aleksandar Tucaković
Voditelj: Dušica Spasić

broj komentara 0 pošalji komentar