Ostavka Haradinaja i politička abeceda kosovskih Albanaca

Ramuš Haradinaj prošle nedelje dobio je poziv za Hag i podneo ostavku na mesto premijera. Beograd tvrdi da je reč o taktičkom potezu iz koga će Haradinaj na kraju politički profitirati.

Prištinski mediji pišu da će vanredni izbori na Kosovu biti održani 8. septembra. Da li će treći odlazak, sada građanina Haradinaja u Hag, išta promeniti na prištinskoj političkoj sceni? Kakva je politička abeceda kosovskih Albanaca.

Najpre je ubedljivo pobedio Petra Porošenka i postao predsednik Ukrajine. Sada je i partija Volodimira Zelenskog, Sluga naroda, nazvana po istoimenoj seriji u kojoj je bivši komičar postao zvezda, odnela pobedu na parlamentarnim izborima. Vest je da je na drugom mestu  proruska partija "Opoziciona platforma - za život", i ulazi u Parlament. To se nije desilo od 2014. Kako izgleda prvih 100 dana vlasti Volodimira Zelenskog?

U ovoj emisiji pogledajte i intervju sa glavnokomandujućim NATO snaga za Evropu, generalom Todom Voltersom.

Urednik: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]