Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je prof. dr Milivoje Pavlović, autor monografije "Venac od trnja za Danila Kiša", koja je nedavno objavljena i u Mađarskoj. Povod za gostovanje su tri decenije od smrti velikog pisca u oktobru, kao i 85 godina od njegovog rođenja iduće godine.

U Galeriji Matice srpske otvorena je izložba "Poklon-zbirka Save Stepanova". Beogradski power trio "Texas Flood" objavio je novi album pod nazivom "Tražim ljude kao ja". U Jugoslovenskoj kinoteci premijerno je prikazan film "Close(d)" o migrantima iz Azije i Afrike u Srbiji. Predstavljamo vam novu ediciju "Poetika" izdavačke kuće "Albatros plus". U Galeriji Sači u Londonu otvorena je izložba povodom trideset godina rejv scene. Na Paliću je priređen omaž reditelju Rajku Grliću, povodom nagrade "Aleksandar Lifka", a reč kritike daje Đorđe Bajić.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Ana Tasić
Realizator Maja Mandić
Montažer Goran Mijić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]