Kulturni dnevnik

U Kulturnom dnevniku premijera promotivnog spota velike retrospektivne izložbe Marine Abramović, koja će biti otvorena 21. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

U Drvengradu je svečano otvoren Sedmi festival ruske klasične muzike "Kustendorf klasik". Predstavljamo kompozitora Veljka Nenadića, dobitnika nagrade "Enio Morikone" i knjigu "Pisac kao profesija" Harukija Murakamija. Tragamo za odgovorom ko je selektor Pozorišnog festivala "Teatar u tvrđavi", koji počinje u Smederevu.

Govorimo o Vavilonu koji je nedavno uvršten na Uneskovu listu svetske kulturne baštine.

Gost Kulturnog dnevnika je Nenad Dukić, umetnički direktor i selektor Festivala evropskog filma "Palić", koji počinje 20. jula.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik, a reprizira sutradan u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Svetlana Ilić
Montažer: Nikola Manić
Realizatori: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar