Kulturni dnevnik

Dramski program Radio Beograda obeležava Dan radio-drame uručenjem nagrada pobednicima Javnog konkursa za originalne dramske tekstove, sinopsise i predloške, kao i godišnjih glumačkih priznanja dok je Nagrada "Vitomir Bogić" pripala akademiku Ljubomiru Simoviću.

16. Beogradski festival igre pod sloganom "Emocije" počeo je u Centru Sava izvođenjem predstave "Fractus V" Sidija Larbija Šerkaujija, kompanije EASTMAN iz Brisela. Svečano otvaranje zakazano je za 24. mart, na istom mestu, kada će se beogradskoj publici predstaviti Holandski teatar igre iz Haga.

U Zvezdara teataru premijerno će biti prikazana predstava "Feliks" u režiji Darka Bajića.  Predstava je nastala po romanu Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog.

Postavkom "Nauka pre nauke" Rim obeležava pet vekova od smrti renesansnog genija Leonarda da Vinčija. Izložba istražuje fundamentalno Leonardovo nasleđe na kojem počiva renesansna misao.

Gost Kulturnog dnevnika je pesnik Zvonko Karanović, jedan od učesnika programa kojima se u Beogradu obeležava Svetski dan poezije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik Marija Miljević Rajšić
Montažer Nikola Manić
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]