Ovo je Srbija

Vrščani koji žive u zgradama na Vojničkom trgu, zabrinuti za svoje zdravlje, potpisali su peticiju kojom traže uklanjanje bazne stanice mobilne telefonije sa krova zgrade. Stanica je, kako tvrde, postavljena bez njihove saglasnosti. Šta o tome kažu nadležni u Opštini, a šta stručnjaci za nejonizujuće zračenje u priči kolega iz Vršca i Niša.

Planinsko selo Vrelo u opštini Babušnica ima oko 50 stanovnika. Nekoliko mlađih ljudi podiglo je zasade lešnika, proizvode i med. Plasmanom su zadovoljni, ali problem im predstavlj to što do sela ne postoji put.

Obronci Čemerna još su pod snegom. Lovci osim što pomažu meštanima u čišćenju puteva, brinu i o hranjenju divljih životinja.

U Nišu se ovog vikenda organizuje takmičenje za idejno rešenje novog suvenira grada. Ko je bio najkreativniji u priči koleginice Jelene Piljević.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dragana Živojnović i Dane Ilić

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]