Oko magazin: Novak Đoković i Liga izuzetnih sportista

Lindzi Von, Nađa Komaneči, Alesandro Del Pjero, Didije De Šamp i Boris Beker govore o najboljem sportisti na planeti

Na glamuroznoj manifestaciji u Monte Karlu fondacija Laureus po četvrti put proglasila je Novaka Đokovića najboljim sportistom planete. Značaj tog priznanja najbolje se vidi u dosadašnjim dobitnicima ali i u svima onima koji su prisustvovali dodeli ovog priznanja. Od najbolje skijašice svih vremena Lindzi Von, preko najbolje gimnastičarke koju je svet zapamtio Nađe Komaneči do nekada velikih zvezda Juventusa Didije De Šampa i Alesandra Del Pjera. Svi oni govorili su za Oko magazin a tema je naravno Novak Đoković.

16 američkih država, na čelu sa Kalifornijom tuže svog predsednika Donalda Trampa jer je uveo vanredno stanje kako bi obezbedio novac za gradnju zida prema Meksiku. To je, uostalom bilo jedno od njegovih ključnih obećanja u predsedničkoj kampanji. Trampov zid, kako ga već zovu, samo je jedna u moru barijera koje se ubrzano grade na svim delovima planete. Kako smo posle pada Berlinskog zida došli do sveta opasanog zidovima?

Džeraldina Čaplin, ćerka filmske ikone Čarlija Čaplina je u karijeri koja traje šest decenija snimila blizu 160 filmova. Jedan od njih, na početku karijere snimala je i u Srbiji, a osim filma na taj period je seća i ljubav sa jednim novosadskim studentom, kasnije poznatim srpskim novinarom. O tome zašto joj je Južna Amerika draža od Holivuda, o Doktoru Živagu, naravno o slavnom ocu govorila je ekskluzivno za Oko magazin.

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Magazin Oko Magazin

Autor:
Gorislav Papić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]